Thank you very much to all our guests who participated.

Thank you very much to all our guests who participated.

Geleceğin çözüm odaklı firmaları, yaratıcı ambalaj çözümlerini ve en son teknolojilerini 28. Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nda sergilemek üzere 11-14 Ekim 2023 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya gelecek. 2022 yılında Türkiye dahil 122 ülkeden olmak üzere toplamda 72 bin 652 ziyaretçiyi ağırlayan fuar, 2023 yılında yerli üreticileri sadece Türkiye’den değil, dünya genelinden 120’nin üzerinde ülkeden gelen alıcılarla yeniden buluşturmak için gün saymaya başladı. Sektörün gücünü, yenilikçi yönünü ve sürdürülebilirliğe bakışını yerli ve yabancı ziyaretçilere gösteren etkin bir ticaret platformu olan fuar, ambalaj endüstrisinin 2030 yılına yönelik 50 milyar dolarlık sektör büyüklüğü hedefine ve 20 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasına önemli bir katkı sağlıyor.

Fuar her geçen yıl daha da büyüyor

28. Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, RX Tüyap tarafından Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) iş birliğinde, Ambalaj Makinecileri Derneği (AMD), Etiket Sanayicileri Derneği (ESD), Esnek Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD), Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), Metal Ambalaj Sanayicileri Derneği (MASD), Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) ve Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin (SEPA) destekleriyle düzenleniyor. Avrasya coğrafyasında her yıl düzenlenen en kapsamlı ve en büyük ticaret platformu olan Avrasya Ambalaj Fuarı, ilk düzenlendiği yıldan bugüne kadar büyümesini ve gelişmesini sürdürüyor. Ekim ayındaki fuar toplam 14 salonda 120.000 metrekare alanda 1200’ün üzerinde firma ve firma temsilciliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 

Fuarın uluslararası tanıtım çalışmaları devam ediyor

Fuarın uluslararası tanıtımları 6-10 Şubat tarihlerinde Moskova’da düzenlenen Prodexpo Fuarı ile başladı. Rusya ve Doğu Avrupa’nın en büyük gıda ve içecek üreticilerinin katılım gösterdiği fuarda katılımcı firmalar Avrasya Ambalaj Fuarı hakkında bilgilendirildi. 20-24 Şubat tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen Gulfood Fuarı sırasında tanıtım çalışmaları devam etti. Başta körfez bölgesi ülkeleri olmak üzere çok sayıda büyük gıda ve içecek üreticinin katılımcı olduğu Gulfood Fuarı’nda Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nın reklamları ve tanıtımı yapılarak gıda ve içecek üreticisi olan katılımcı firmalar Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’na davet edildi.

4-10 Mayıs 2023 tarihlerinde ise Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen Interpack Fuarı'nda Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ile yapılan stantlı katılımla Interpack Fuarı ziyaretçilerine, katılımcılarına ve ambalaj endüstrisiyle ilgili dünya çapında kurumlara Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı tanıtıldı. Mayıs ayındaki Interpack Fuarı'nın gerçekleştiği fuar alanına giden trenlerde verilen reklamlar ise fuar ziyaretçilerinin ve katılımcılarının dikkatini çekti. 6-9 Haziran 2023 tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen RosUpack Fuarı'nda da tanıtılan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, Rusya pazarı başta olmak üzere Kazakistan ve Özbekistan'ın yanı sıra Doğu Avrupa ülkelerini de kapsayan çok geniş bir coğrafyadan katılım gösteren firmalara tanıtıldı.